ECONOMIA
Economia 29/11/2011

La Comissió Europea aplaudeix la voluntat de Mariano Rajoy de posar en marxa una reforma laboral

El president electe es reunirà aquest dimecres amb Toxo, Méndez i Rosell

Acn
2 min

MadridEl vicepresident de la Comissió Europea (CE), Antonio Tajani, ha expressat aquest dimarts el seu suport a la voluntat de Mariano Rajoy d'impulsar una reforma laboral de forma urgent a l'Estat, així com a les mesures econòmiques que el president electe del govern espanyol li ha esbossat en la trobada que tots dos han mantingut a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"M'agrada el seu discurs", ha dit Tajani en una roda de premsa on ha admès que el president electe no ha concretat l'abast de la reforma.

Rajoy té previst reunir-se aquest dimecres amb el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo a les 11, amb el president de la CEOE, Joan Rosell, a la una del migdia i amb el secretari general de la UGT a les cinc de la tarda.

Ha estat una reunió d'una hora a la seu del PP al carrer Gènova on Rajoy i Tajani han parlat de la situació econòmica, financera, de les relacions Espanya-UE, de política industrial, de desenvolupament, d'economia real, i de turisme.

Una trobada "molt positiva", ha afirmat Tajani en roda de premsa, de la què n'ha dit sortir especialment satisfet de les propostes de Rajoy per al control del dèficit i la reforma laboral, tot i que ha admès que a el president espanyol no li ha concretat les mesures que impulsarà.

Pimes i turisme

Tajani també ha apuntat la necessitat d'impulsar les pimes espanyoles i treballar en favor del turisme. En aquest sentit ha apuntat que la Comissió Europea i l'Estat treballaran per flexibilitzar els visats dels turistes xinesos i russos perquè puguin viatjar amb més facilitats a Europa. "Són turistes amb diners", ha afirmat que gasten molts diners. Tajani i Rajoy també han abordat la necessitat de posar en marxa mesures per al desenvolupament del turisme en temporada baixa per a persones grans.

Política contra la crisi

El vicepresident de la CE ha apostat perquè l'Estat i Europa treballin per a una sortida conjunta a la crisi de l'euro, i ha reiterat que les institucions europees i els estats han d'impulsar la política com a instrument per superar la conjuntura actual. "No podem guanyar la partida contra la crisi jugant només a nivell nacional", ha dit, i "les cimeres a dos o tres són importants però la solució és la unitat". Segons Tajani, Europa "necessita més política" perquè "sense una política europea forta no podem guanyar la partida als especuladors".

Ministre d'"Espai"

Tajani ha afirmat que l'Estat ha de fer una aposta decidida per la indústria i les noves tecnologies, i en especial per al indústria aeroespaial. "L'Espai és un sector molt important i cal reforçar la feina d'Espanya en aquest sector que per al desenvolupament d'Europa és molt important". "Després de la presa de possessió parlarem amb els ministres d'Indústria, Turisme i Espai per reforçar una política més europea d'Espanya. Soc amic d'Espanya i m'agrada treballar amb els espanyols, i crec que podem fer moltes coses per veure com es poden utilitzar els diners europeus", ha sentenciat.

stats