TRANSPORT
Economia 06/10/2011

La marxa de Ryanair de Reus pot suposar uns 300 acomiadaments

L'aerolínia irlandesa deixarà l'aeroport a final de mes

Efe
2 min
Un avió de Ryanair, a l'aeroport de Girona

TarragonaLa marxa de l'aerolínia irlandesa Ryanair de l'aeroport de Reus durant aquest hivern a final de mes podria suposar que unes 300 persones es quedin a l'atur, ha indicat a Efe el delegat de CCOO de Lesma Handling, Paco Cebrián.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Lesma Handling s'encarrega de tots els serveis que necessiten les aerolínies que operen a Reus, bàsicament Ryanair, i els seus treballadors es troben en negociacions amb l'empresa perquè a partir del 29 d'octubre, amb la marxa de Ryanair, no hi haurà motiu perquè segueixin a l'aeròdrom reusenc.

"El nostre advocat està revisant el document que negociem amb l'empresa, però el 29 d'octubre aniran a l'atur 20 treballadors fixos i 40 eventuals de Lesma", ha comentat Cebrián.

Aquesta mateixa data, els acomiadaments immediats afectaran 15 persones més de l'empresa que neteja els avions (TAS), i 8 més de l'empresa d'atenció als discapacitats.

"Assegurances són 88 acomiadaments immediats el 29 d'octubre per la marxa de Ryanair", ha prosseguit Cebrián, que ha indicat que els pilots i hostesses de Ryanair seran traslladats a altres bases, però "tancaran tres cafeteries -només quedarà un bar obert- i l'altra botiga també ho farà, tard o d'hora".

La marxa de Ryanair afectarà també la línia d'autobús que enllaça l'aeroport amb Reus, que "tampoc no tindrà sentit", els taxistes i el personal d'Autocars Planas, mentre que els treballadors de les empreses de lloguer de cotxes és probable que segueixin perquè "mantindran l'aeroport com a base per als vehicles".

"Seran 88 acomiadaments segurs, més uns altres cent pendents, encara que hem fet un recompte que indica que hi haurà uns 300 treballadors afectats si li sumes el personal d'hotels, restaurants i zones d'oci", ha afegit el sindicalista.

Segons el seu parer, la solució passaria perquè "la Generalitat arribi a un acord abans de fi de mes perquè Ryanair mantingui almenys dos vols per setmana a Reus".

Segons la seva opinió, l'arribada d'altres companyies, com va apuntar ahir el conseller Recoder, "queda molt bé de portes enfora, però s'ha comprovat que cap aeroport suporta el que passa a Reus".

"Si vingués una altra companyia, com ja ha passat, quan torni Ryanair se n'anirà perquè no podrà suportar la pressió de l'aerolínia irlandesa", ha explicat Cebrián, que ha criticat "la poca visió" de la Generalitat, que ha deixat que passés el temps sense actuar i "creient que Ryanair es penediria de la seva decisió d'abandonar Reus a la tardor".

Ara, "300 persones viuran un drama fins que Ryanair torni l'estiu que ve", segons Paco Cebrián, que fa set anys que treballa en un equipament que "a partir del 29 d'octubre es convertirà en un aeroport fantasma, com el de Castelló".

stats