Economia 17/05/2012

Mas-Colell confirma que Madrid deixa incloure els 211 milions de l'Estatut al pla d'ajust sempre que no tinguin efecte

El Govern rebrà el vistiplau de l'Estat al pla d'ajust. Madrid continua descartant pagar a curt termini els diners que deu de l'Estatut

Joan Faus
1 min

MadridEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha confirmat que el pla d'ajust que ha presentat la Generalitat al ministeri d'Hisenda inclou els 211 milions que li deu l'Estat de la liquidació del 2009 de la disposició addicional tercera de l'Estatut sobre infraestructures, sempre que no tinguin efecte. Tal com ja va avançar ahir l'ARA, la mesura suposa un significatiu gest de flexibilitat del govern espanyol i permet a l'executiu català mantenir políticament viva la seva demanda pels 211 milions, sense córrer el risc que, per això, Hisenda rebutgi el seu pla d'ajust i sigui per tant sancionada i posteriorment intervinguda. Tot i aquest gest, Madrid continua descartant pagar el deute a curt termini.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha fet aquestes declaracions en arribar a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que reuneix el ministre Montoro amb els consellers d'Economia de les comunitats autònomes per avaluar els plans de compliment de l'objectiu de dèficit.

"Tinc tota la certesa que el pla serà aprovat", ha dit Mas-Colell. Aquest migdia, el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha admès un "acord bilateral" amb l'Estat entorn del pla d'estabilitat que se sotmet a valoració del Consell de Política Fiscal i Financera.

En declaracions als periodistes, el conseller d'Economia ha explicat que "l'addicional tercera [de l'Estatut] està recollida com un ingrés" i que el pla "també recull un mecanisme de contingència en cas que no es rebin aquests ingressos".

"Entrem amb esperit d'acord; s'ha negociat constantment des de fa dies i aquest matí també", ha afegit Mas-Colell. "És molt important que tots projectem una imatge de rigor i coresponsable cap a Europa, on ens estan observant atentament", ha conclòs.

stats