ECONOMIA
Economia 15/02/2012

Mas-Colell garanteix que si Eurovegas ve a Catalunya estarà "dins del marc de la legalitat"

El conseller d'Economia rebutja exempcions legals per al projecte i recorda que incidiria en el turisme, els espectacles i el joc

Ara
2 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Parlament

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha garantit aquest dimecres que si el projecte de macro-espai de joc anomenat "Eurovegas" acaba fent-se a Catalunya, es farà sempre "dins el marc de la legalitat" i sense permetre exempcions normatives sobre l'accés al joc, el tabac o els menors, com algunes informacions apuntaven que reclamen els promotors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per Mas-Colell, aquest és un projecte important que, segons ell, podria incidir molt sobre l'economia, el turisme, l'espectacle i la indústria del joc, però ha remarcat que el Govern analitzarà aquesta oferta "amb el mateix respecte que qualsevol altra oportunitat d'inversió" i sense atorgar-li un marc laboral o legislatiu especial, informa ACN.

Durant la sessió de control al Govern del ple del Parlament d'aquest dimecres, el diputat d'ICV-EUiA Joan Boada ha preguntat al conseller d'Economia la seva posició davant la possible ubicació d'Eurovegas als voltants de Barcelona. "El Govern té tota la intenció d'actuar amb respecte, com amb qualsevol altra oportunitat d'inversió que es presenti", ha proclamat Mas-Colell.

El conseller ha volgut destacar també que si aquest projecte finalment s'interessa per Catalunya "hi ha molt recorregut de negociació" amb els seus promotors. "La negociació, en la mesura que ens toca a la Generalitat, no serà diferent de les que s'han fet amb altres inversions", ha sentenciat el conseller.

Quatre possibles candidats a Catalunya

La Generalitat ha ofert quatre possibles solars per instal·lar-hi el macrocomplex d'hotels i casinos Eurovegas. Segons informa 'El Periódico', els terrenys estan situats a Montcada i Reixac, Gavà, Abrera i el Prat de Llobregat. El projecte, impulsat pel multimilionari nord-americà Sheldon Adelson, necessita, com a mínim, 150 hectàrees a prop de l'aeroport. Els negociadors del Govern viatjaran els pròxims dies a Las Vegas i plantejaran aquestes opcions.

Tres dels quatre alcaldes dels municipis on suposadament s'instal·laria el macroprojecte Eurovegas han lamentat aquest dimecres assabentar-se'n pels mitjans de comunicació. "Que esborrin el Prat del projecte Eurovegas", ha remarcat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor (ICV) a Catalunya Ràdio. Tejedor s'ha mostrat "trist com a ciutadà de Catalunya" per la possibilitat que "ens deixéssim enlluernar per un model de desenvolupament" basat, segons ell, en "l'addicció al joc, les drogues i la prostitució".

stats