HABITATGE
Economia 10/08/2012

El mercat immobiliari català dóna una treva

Vicenç Moliné
1 min
Una promoció d'habitatges nous a Barcelona.

BARCELONAEl mercat immobiliari va viure una petita treva al juny, quan la venda d'habitatges a Catalunya va deixar de caure i va augmentar en 87, un 2,7% més que el mateix mes de l'any anterior. L'augment, però, és insignificant si s'engloba en els sis primers mesos de l'any, on s'acumula una caiguda del 18,68%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estabilització del nombre de transaccions immobiliàries, que al juny van sumar un total de 3.386, es va produir principalment gràcies a les províncies de Tarragona i Lleida, on la venda d'habitatges va créixer un 45% i un 12% interanual, respectivament. A Barcelona, però, la caiguda va ser de l'1% i a Girona va arribar al 14,3%. A Espanya, el juny va ser molt pitjor per a aquest sector i els 25.405 habitatges que es van vendre van significar una caiguda de l'11,4% respecte al mateix mes de l'any passat, i un 6,9% menys que al maig.

16 mesos de caigudes

Amb aquesta davallada, el mercat espanyol encadena 16 mesos consecutius de caigudes, i d'ençà que va començar la crisi, el descens ja arriba al 67%, amb l'agreujant que la baixada segueix tot i estar vigents la deducció per compra d'habitatge habitual i l'IVA superreduït. La caducitat d'aquests incentius, que s'acabaran a finals d'any, augura una caiguda encara més pronunciada en el sector.

stats