CRISI DEL DEUTE
Economia 02/12/2010

El BCE no comprarà deute públic, però manté la "barra lliure" de liquiditat per als bancs

L'autoritat monetària europea ha mantingut els tipus d'interès a l'1%

Redacció
1 min
El president del BCE, Jean Claude Trichet, en la seva compareixença de dimarts al Parlament europeu

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Banc Central Europeu, Jean Claude Trichet, no ha anunciat la compra de deute públic. Igual que la Reserva Federal dels Estats Units havia injectat 600.000 milions d'euros al sistema, s'havia especulat que ara Europa podria fer el mateix. Finalment, Trichet ha preferit no opinar sobre aquest assumpte, tot i que tampoc ha tancat la porta a comprar deute en el futur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El que sí que ha fet Trichet és mantenir la "barra lliure" de liquiditat per als bancs que ho necessitin fins al juliol 2011. Amb aquesta mesura, l'autoritat monetària pretén calmar les tensions als mercats.

Per altra banda, el Banc Central Europeu ha mantingut a l'1% els tipus d'interès a la zona euro, amb l'objectiu de potenciar l'encara lleu recuperació econòmica que experimenta la regió. Es tracta del nivell més baix de la història d'aquesta institució. Uns tipus baixos fomenten la inversió d'empreses i particulars, ja que l'interès que s'ha de pagar pels préstecs és baix.

stats