Economia 29/11/2010

El rescat d'Irlanda no calma les borses

L'acord del rescat d'Irlanda no ha aconseguit dissipar els temors de contagi

Redacció
1 min
Sessió a la Borsa de Madrid.

BarcelonaEls números verds amb què han despertat les borses de bon matí no han aguantat ni un parell d'hores. Conegut l'acord sobre el rescat d'Irlanda s'esperava tranquil.litat als mercats. L'objectiu dels organismes internacionals ahir era tancar com més aviat millor les ajudes per tranquil·litzar els mercats i mirar d'allunyar el risc de contagi a d'altres economies europees.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els ministres de finances de la UE van acordar que el rescat d'Irlanda s'elevaria a 85.000 milions d'euros. El salvament s'activarà en la propera reunió dels ministres d'Economia de la UE, que se celebra els dies 6 i 7 de desembre. Les autoritats financeres de la Unió també van intentar calmar les por dels mercats per les conseqüències que podria tenir el rescat en els inversors privats, una de les reclamacions d'Alemanya. De moment, bancs, fons de pensions i d'altres vehícles financers no participaran en els eventuals salvaments de països en problemes.

L'Ibex 35, que va perdre un 7% la setmana passada, la major caiguda des de l'estiu, s'ha deixat un 2,3% al tancament, arrossegat per les pors de contagi del cas irlandès a Portugal i Espanya. El selectiu espanyol també ha acusat l'obertura negativa de Wall Street, que ha fet que els índexos europeus incrementessin les seves caigudes. El DAX alemany ha retrocedit un 1,9% i el CAC 40 francès s'ha deixat un 2,1%.

Els temors que acusa la renda variable també s'han extès als mercats de deute per la complicada col.locació de bons d'avui a Itàlia. La prima de risc espanyola ha tornat a repuntar per sobre dels 270 punt bàsics des dels 246 amb els que va tancar divendres.

stats