ESPANYA EN EL PUNT DE MIRA
Economia 21/06/2012

Els mercats auguren una macrocompra de deute espanyol

La prima de risc viu la caiguda més gran des del desembre. Les auditores Oliver Wyman i Roland Berger presenten aquest dijous les necessitats financeres de la banca espanyola

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaEl que no van aconseguir l'anunci del rescat del sistema financer espanyol ni la victòria de la formació conservadora Nova Democràcia a les eleccions gregues de diumenge, ho van aconseguir ahir les informacions publicades per la premsa britànica (concretament, 'The Guardian' i 'The Telegraph') sobre un hipotètic i imminent programa de compra massiva de deute espanyol per part del fons de rescat europeu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prima de risc espanyola, que mesura el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a deu anys, va registrar la caiguda més important des del desembre i va tancar la sessió en 513 punts bàsics, 35 punts per sota del dia anterior, i ben lluny dels 588 punts del màxim històric de dilluns.

La prima de risc italiana, l'altra economia que es veuria afectada per la macrocompra de deute per valor de 750.000 milions d'euros, segons la premsa britànica, es va relaxar, dels 438 punts de dimarts als 414 punts del tancament de la sessió d'ahir. El rendiment del bo espanyol a deu anys també va baixar la barrera crítica del 7% i el tipus d'interès va situar-se en el 6,75%.

La borsa espanyola també es va contagiar de l'optimisme i va registrar una alça de l'1,53%, fins als 6.796 punts.

Podeu llegir la notícia sencera a l'ARA Premium.

stats