Publicitat
Publicitat

Els mercats dubten del rescat i disparen la prima de risc als 530 punts

L'Íbex-35 es manté gairebé pla, amb pèrdues de la banca

Els mercats desconfien una jornada més del rescat de fins a 100.000 milions que l'Eurogrup va atorgat dissabte a Espanya per salvar la banca. A mig matí, la prima de risc marcava 530 punts, amb màxims intradia de prop de 534. El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys pujava, malgrat que també ho feia el preu del deute alemany.

El director mundial d'inversions de renda variable de Fidelity, Dominic Rossi, explica que en lloc de separar els problemes de la banca dels problemes sobirans, el que ha fa aquest ajut és posar-los més a prop.

El mercat de renda fixa governamental, prossegueix Rossi, ha reconegut ràpidament que l'ajuda afegeix pressió al risc sobirà, la qual cosa s'ha reflectit en la pujada dels rendiments del deute espanyol a 10 anys.

A més, aquesta injecció de capital ha d'anar a través dels comptes nacionals espanyols, la qual cosa significa en realitat que el govern de l'Estat es troba "atrapat", ja que afegeix 100.000 milions d'euros, o qualsevol que sigui la quantitat final, al nivell actual de deute públic espanyol.

Més continguts de Economia

  1. Les grans superfícies van viure el millor juliol de la crisi

    Les vendes van créixer en un mes tradicionalment dolent

  2. Catalunya i el País Valencià, on més ocupació s'ha destruït a l'agost

    La desocupació creix al Principat en 4.521 persones, fins als 506.306 desocupats, per la fi de la temporada turística

  3. Vodafone invertirà un 50% més a Espanya i oferirà Netflix a partir de l'octubre

    La companyia anuncia 1.100 milions en inversions a l'Estat el mateix any en què preveu acomiadar 1.300 treballadors per la integració amb Ono