Economia 10/09/2012

Els mercats posen el fre i moderen els guanys a la borsa i la prima de risc

L'Íbex-35 cau un 0,32% i la prima de risc s'incrementa cinc punts després de la forta caiguda de la setmana passada

Ara
1 min
La borsa de Madrid durant la sessió d'avui

BarcelonaAquesta vegada, l'efecte de les paraules del president del BCE, Mario Draghi, anunciant que comprarà deute de països amb problemes per rebaixar la pressió sobre les seves finances no ha durat més de dos dies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si la prima de risc va tancar la setmana passada amb la major caiguda setmanal de l'era euro, avui ha frenat en sec i fins i tot ha pujat uns cinc punts per tancar en els 416 punts bàsics.

Els interessos que es paguen en el mercat secundari pels bons espanyols a deu anys, la referència per calcular la prima de risc comparant-los amb els alemanys, s'han encarit lleugerament fins al 5,71%.

La borsa, al seu torn, també ha patit una jornada negativa, amb una caiguda de l'Íbex-35 del 0,32%, que ha portat el selectiu espanyol a tancar en els 7.857 punts.

Els valors que més s'han beneficiat han sigut Acciona, que ha guanyat un 5,94%, Sacyr Vallehermoso, que ha pujat un 5,12%, i Enagás, que ho ha fet en un 3,96%.

A l'altre extrem de l'índex s'ha situat Bankia, amb una caiguda del 2,96%, Grifols, que perd un 2,69%, i Iberdrola, que cau un 2,17%.

Els mercats europeus també han patit un suau correctiu. L'índex EuroStoxx, on s'agrupen les 50 principals empreses europees, ha caigut un 0,40%, i Frankfurt ho ha fet en un 0,01%. París ha caigut un 0,37%, Milà un 0,11% i Londres un 0,03%.

stats