Economia 14/09/2012

Les mesures de la Fed disparen les borses europees

La prima de risc augmenta lleugerament tot i les mesures de l'autoritat monetària dels Estats Units

Ara
1 min
La borsa de Madrid durant la sessió d'avui

BarcelonaEls mercats han reaccionat amb força a les mesures anunciades ahir per la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units. Després que ahir el Dow Jones tanqués amb un increment de l'1,55%, avui l'Íbex ha pujat amb més força i ha tancat en els 8.154 punts, després de pujar un 2,75%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La resta de borses europees també s'han contagiat de l'optimisme, amb l'índex EuroStoxx, que reuneix les 50 empreses més grans d'Europa, pujant un 1,83%. Frankfurt també ho ha fet en un 1,38%, París en un 2,11%, Milà en un 2,34% i Londres en un 1,38%.

Els valors que més s'han beneficiat de la jornada alcista, que finalment ha col·locat el selectiu espanyol per sobre dels 8.000 punts, han sigut Arcelormittal, que ha guanyat un 9%, la constructora Sacyr Vallehermoso, amb uns guanys del 7,63%, i Acerinox, que ha pujat un 7,15%.

A la franja vermella de l'Íbex només han acabat dos valors, OHL, que ha caigut un 0,91%, i Mediaset, que ha perdut un 0,67%.

La prima de risc, en canvi, s'ha mantingut al marge de l'eufòria compradora i fins i tot ha pujat lleugerament per l'encariment del bo espanyol a 10 anys, que a l'hora del tancament dels mercats es negociava en el mercat secundari amb un interès del 5,80%.

Finalment, el diferencial entre el deute espanyol a 10 anys i el seu equivalent alemany s'ha situat en els 408 punts bàsics.

stats