Economia 07/03/2012

El magnat mexicà Carlos Slim, home més ric del món segons 'Forbes'

És el tercer any consecutiu que encapçala la llista. El segon és Bill Gates. El gallec Amancio Ortega queda cinquè

Agències
2 min
L'home més ric del món segons 'Forbes', el mexicà Carlos Slim. / RONALDO SCHEMIDT / AFP

Nova YorkEl magnat mexicà Carlos Slim torna a ser, per tercer any consecutiu, l'home més ric del món, amb una fortuna de 69.000 milions de dòlars, segons ha anunciat avui la revista 'Forbes'. En segon i tercer lloc de la seva coneguda llista situa els nord-americans Bill Gates i Warren Buffett. El gallec Amancio Ortega puja al cinquè lloc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

1. Carlos Slim, 72 anys, Mèxic: aquest magnat de telecomunicacions manté la posició tot i que la seva fortuna s'ha reduït en 5.000 milions de dòlars en un any. Gran part dels seus ingressos provenen de la seva empresa América Móvil.

2. Bill Gates, 56 anys, EUA: el fundador de Microsoft té una fortuna de 61.000 milions de dòlars. Actualment, es dedica principalment a activitats filantròpiques. Aquest gener, l'Índia va anunciar el primer any sense la pòlio, un dels objectius de Gates, que ja ha donat 28.000 milions de dòlars a aquesta i altres causes.

3. Warren Buffett, 81 anys, EUA: amb 44.000 milions de dòlars, Buffet es manté entre els més rics del món amb una fortuna de 44.000 milions de dòlars. El president de l'empresa Berkshire Hathaway és cèlebre per la seva demanda que els rics paguin més impostos.

4. Bernard Arnault, 63 anys, França: el president de Louis Vuitton Moet Hennessy és, un cop més, la persona més rica d'Europa amb 41.000 milions de dòlars. Enguany, el seu imperi de la moda ha vist com els beneficis creixien un 22%, gràcies a les vendes rècord de Louis Vuitton i la integració exitosa de la marca Bulgari.

5. Amancio Ortega, 75 anys, Espanya: tot i que va deixar de presidir Inditex el juliol del 2011, l'empresa va continuar anant molt bé, les accions de l'empresa van augmentar en un 25%, cosa que ha augmentat la seva fortuna en 6.500 milions de dòlars –fins als 37.500 milions– i l'ha catapultat entre els cinc primers per primer cop.

6. Larry Ellison, 67, EUA: el cofundador i director executiu d'Oracle, una de les empreses líders en software, té una fortuna estimada de 36.000 milions de dòlars.

7. Eike Batista, 55 anys, Brasil: l'home més ric del Brasil s'ha enriquit gràcies al petroli. La seva empresa, OGX Petroleo e Gas, és l'origen de dos terços de la seva fortuna de 30.000 milions de dòlars.

8. Stefan Persson, 64 anys, Suècia: el president d'H&M, la coneguda marca de roba sueca, es consolida entre les fortunes mundials amb aquesta cadena, que enguany ha incorporat Marni i Versace al seu grup de dissenyadors.

9. Li Ka-shing, 83 anys, Hong Kong: president de Hutchison Port ­Holdings. L'empresa de l'home més ric d'Àsia s'encarrega del 13% del trànsit mundial de contenidors, i la seva recent adquirida Northumbrian Water proporciona aigua potable a 4,5 milions de persones a Anglaterra.

10. Karl Albrecht, 92 anys, Alemanya: el gegant de supermercats amb descomptes d'Albrecht, la cadena Aldi Sud, té uns 4.500 establiments, 1.200 dels quals als EUA.

stats