ENERGIA
Economia 29/12/2011

El nou ministre d'Indústria descarta el tancament de les nuclears

Soria confirma que la llum no pujarà aquest gener

Ignasi Pujol
1 min
José Manuel Soria

BarcelonaEl nou ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, s'ha mostrat avui contrari a la "infrautilització de cap tipus d'energia que s'estigui utilitzant actualment". O, el que és el mateix, Soria descarta un tancament de les centrals nuclears a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El titular d'Indústria, en una entrevista a Onda Cero, fins i tot ha obert la porta a un allargament de la vida de la central de Garoña (Burgos), la primera instal·lació atòmica espanyola en esgotar la seva vida útil. Aquesta central havia de funcionar fins al 2009, però un informe del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va proposar allargar el funcionament de la central fins al 2019.

No obstant això, l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero va aprovar una ordre ministerial per decretar el tancament de Garoña el 2013. Ara, Soria es mostra partidari de revisar aquest calendari, tot i que ha assegurat que el nou govern encara no ho ha decidit.

Sobre el preu de la llum, el ministre ha dit que es mantindrà estable aquest gener.

Soria ha titllat d'encertada l'aposta del govern espanyol per les renovables durant els darrers anys, però ha indicat que "s'ha de fer alguna modificació en el model energètic actual". "A Espanya hi ha capacitat instal·lada molt per sobre de la demanda punta; això vol dir que hi ha un sobrecost", ha afirmat.

En aquest sentit el ministre ha apuntat a un "acord" entre el govern, les elèctriques i els consumidors per afrontar el problema del dèficit de tarifa.

stats