Economia 21/05/2012

El ministre d'Indústria nega que el govern espanyol "contempli" apujar l'IVA al 2013

José Manuel Soria descarta rebaixes impositives al turisme perquè la situació no ho permet

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Indústria i Turisme espanyol, José Manuel Soria, ha dit aquest dilluns que el govern espanyol "no contempla" una pujada de l'IVA per a aquest 2013, contradient l'anunci que va fer De Guindos i que l'executiu va enviar a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre d'Indústria ha descartat també rebaixes impositives per al turisme tot i que s'havien plantejat inicialment, per la delicada situació econòmica.

El ministre ha analitzat la situació econòmica actual i el problema de l'alta prima de risc, sobre la qual "no cal obsessionar", ha dit, ja que es veu més afectada per la situació de Grècia que per les pròpies reformes realitzades a Espanya i ha demanat el suport de tots els països europeus a l'euro i un paper més actiu del BCE per resoldre la crisi.

El ministre ha reiterat que la situació econòmica no pot canviar sense reformes i que no es pot viure del lament, a més d'insistir en la tasca realitzada pel govern i que seguirà fent reformes.

"Els reptes són colossals", ha assenyalat, i "només comparables al canvi econòmic i polític de la transició" però que Espanya té una fortalesa "més que evident".

stats