Economia 29/08/2012

El ministre d'Indústria prepara un nou pla Renove per al 2013

José Manuel Soria creu que el sector necessita una ajuda, però veu el dèficit públic com el principal problema per a la mesura

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha parlat avui de la possibilitat de posar en marxa de nou un pla Renove l'any vinent, tot i que reconeix que en principi no hi confiava, segons ha confessat en una entrevista a Telemadrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Soria ha recordat que "del sector de l'automòbil en viuen més de 270.000 persones, és el segon sector més potent de l'economia espanyola i el més exportador, amb el 85% de la producció destinada a l'exterior", motius pels quals farà tot el possible per executar-lo. A més, ha afegit que és "un sector molt sensible a l'activitat econòmica".

El ministre ha reconegut que "va ser un pla efectiu, que va fer augmentar les vendes" després de reconèixer que "en principi" no compartia la idea del pla Renove. "Se'm feia difícil pensar que per incentivar el consum fos necessari donar una quantitat d'entrada", ha assegurat.

Si el govern decidís destinar una partida de 200 milions d'euros per a un altre pla Renove es podria multiplicar aquesta xifra per dos o per tres, segons ha senyalat Soria, que ha afegit que "el 2013 ens agradaria incloure un pla així, ja que seria bo per al sector. El problema és el dèficit públic i que el 2013 es retallin encara més els pressupostos.

stats