ECONOMIA
Economia 05/03/2012

Montoro descarta apujar l'IVA i diu que treballa amb l'objectiu d'abaixar els impostos el 2014

El ministre d'Hisenda avisa les comunitats autònomes que "no els convé" demanar flexibilitzar l'objectiu de dèficit

Efe
1 min

MàlagaEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, treballa perquè el 2014 el govern espanyol pugui abaixar els impostos i insisteix que l'executiu no té previst abaixar el sou dels funcionaris, ni tampoc apujar l'IVA, l'IRPF o l'Impost de Societats per fer front a la desviació del dèficit, que exigeix retallar 37.900 milions més. El govern espanyol necessita més ingressos, i per això Hisenda incrementarà les inspeccions entre els esportistes d'elit i els artistes, i també intentarà que aflori l'economia submergida, tal com publica l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Avís sobre el dèficit de les comunitats autònomes

Montoro també ha avisat des de Màlaga les comunitats autònomes: "No els convé" demanar una flexibilització del dèficit per no perdre credibilitat davant els mercats i els inversors. Aquest dimarts es reuneix el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Catalunya ja ha demanat a Madrid la mateixa flexibilitat que s'atorga Rajoy amb Brussel·les.

El ministre ha assenyalat que cal adequar els pressupostos a l'objectiu de dèficit públic comú, per això ha dit que cal actuar amb "moderació" i portar a terme "polítiques de realisme" pel que fa a la possible petició de flexibilitzar el dèficit que pugui fer Catalunya o altres comunitats autònomes a la reunió d'aquest dimarts.

"És molt exigent, el camí de reducció del dèficit", ha afirmat Montoro, que ha advertit que "a ningú li convé" demanar més flexibilitat en aquest aspecte.

Montoro ha recordat que l'objectiu d'estabilitat pressupostària aprovat divendres passat estableix un dèficit màxim per a les comunitats autònomes de l'1,5%, quan el passat exercici va ser un 2,9%.

stats