Economia 10/03/2011

Salgado aprofita la clatellada de Moody's per pressionar les autonomies

Els demana "més esforços" per retallar el dèficit. Moody's baixa la nota del deute de l'Estat "amb perspectiva negativa". Salgado critica a l'agència per l'hora de l'anunci. Aquesta tarda el Banc d'Espanya farà públics els requisits de capital a les entitats financeres

Miquel Codolar
1 min

MadridL'agència de qualificació ha rebaixat el ràting de l'Estat des de l'Aa1 a l'Aa2 amb perspectiva negativa i ho ha justificat per els plans del govern espanyol per sanejar el sistema bancari. Ha manifestat que calcula que el cost de la reestructuració bancària arribarà als 50.000 milions d'euros, en front dels 20.000 que va dir que preveia el govern espanyol. La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha dit que discrepa amb Moody's.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha afegit que aquests "dubtes" que considera que té Moody's s'haurien resolt "simplement esperant que aquesta tarda el Banc d'Espanya confirmi les quantitats necessàries" que necessitarà cada entitat financera. Tot i això, veu justificada una baixada del ràting per la preocupació de l'agència pel dèficit de les autonomies.

Salgado ha aprofitat per demanar a les autonomies que facin "més esforços" per reduir el dèficit econòmic, arran de la rebaixa de la capacitat creditícia que ha fet pública aquest dijous l'agència Moody's. Ha insistit en què cal estalviar més "perquè el dèficit es recondueixi" i aquest estalvi correspon "sobretot a les comunitats", a les que el govern espanyol haurà de "controlar", ha afegit.

stats