ECONOMIA
Economia 18/05/2011

La morositat cau al 6,11% per primera vegada en mig any

El secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, ha optat per la prudència a l'hora d'interpretar aquest descens, que ha qualificat de "puntual" abans de considerar-lo un canvi de tendència

Efe
1 min

MadridLa morositat del sistema financer espanyol ha caigut des del 6,19% de febrer fins al 6,11% el mes de març. Segons les últimes dades del Banc d'Espanya, la xifra absoluta d'impagaments del sistema financer espanyol sumava 111.511 milions d'euros al finalitzar-se el mes de març, 1.069 milions menys que en el mes anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, ha optat avui per la prudència a l'hora d'interpretar aquest descens, que ha qualificat de "puntual" abans de considerar-lo un canvi de tendència, encara que ha dit que es tracta d'una notícia positiva.

Per tipus d'entitats, els bancs van acabar març amb una morositat del 6,26%, lleugerament per sota del 6,35% que tenien el febrer, encara que aquest percentatge era de nou més alt que el registrat per les caixes d'estalvi, que també va baixar fins el 5,95%, des del 6,06% del mes anterior.

Les caixes, per la seva banda, van acabar amb un saldo creditici de 827,584 milions d'euros, inferior als 829,259 de febrer.

Les cooperatives de crèdit o caixes rurals van veure la seva morositat elevar-se fins el 5,24% el març des del 5,07% que tenien al febrer. Els Establiments Financers de Crèdit (EFC) van veure caure la seva taxa d'impagats fins el 9,78% i després pujar el mes anterior fins el 9,87%, segons les dades definitives de febrer.

stats