MOTOCICLETES
Economia 09/05/2011

El Govern mou fitxa per evitar la fuga d'Ossa

La direcció de l'empresa es reunirà amb responsables de l'institut Català de Finances (ICF) després que Ossa hagi anunciat que marxarà de Catalunya per manca de finançament

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa Generalitat treballa contrarellotge per evitar la sortida de Catalunya del fabricant de motcicletes gironí Ossa i ja ha citat la direcció de l'empresa per una trobada amb els responsables de l'Institut Català de Finances (ICF) el proper dijous.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat a l'ARA el director general d'Ossa, Joan Gurt, la reunió pot servir per buscar una sortida a la delicada situació econòmica derivada de la falta de finançament. Tot i així, ha afegit, si la situació no es redreça en les properes dues setmanes, seguirà endavant amb els plans de marxar a una altra comunitat autònoma on li garanteixen facilitats i la viabilitat econòmica de l'empresa.

L'opció amb més possibilitats per acollir la fàbrica d'Ossa si finalment marxa de Catalunya és l'Aragó, segons publica Nació Digital, no només per la proximitat geogràfica amb Catalunya (on hi ha molts dels proveïdors), sinó també perquè el govern de Marcelino Iglesias hi ha promogut els darrers anys un parc tecnològic dedicat a l'automoció (Motorland) on ja hi ha d'altres empreses catalanes com Jotagas.

Gurt ha insistit en què la seva petició no va en línia d'ajudes ni subsidis a fons perdut, sinó que el que Ossa necessita són crèdits o avals per tal d'aconseguir-los i poder garantir la producció i el creixement que contempla el seu pla de negoci. En concret necessita quatre milions d'euros anuals durant els propers tres anys.

El Govern, de la seva banda, ha explicat en un comunicat que les negociacions amb l'empresa segueixen vives per buscar una sortida, tot i recordar que l'empresa ja va rebre ajudes en el passat.

stats