Economia 21/06/2012

Going Green invertirà 4 milions per fabricar motos elèctriques a Barcelona

La companyia traslladarà la seva seu central des de Madrid i crearà 50 llocs de treball per produir 5.000 motos elèctriques anuals. Llançarà tres models diferents pensats per a flotes, lloguer i per a particulars

Efe
2 min

BarcelonaL'empresa Going Green, fundada el 2008 a Madrid, invertirà 4 milions d'euros en una fàbrica a la Zona Franca de Barcelona per produir i acoblar motocicletes elèctriques, un projecte que implicarà la contractació de 50 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes després de reunir-se amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, el president d'aquesta companyia, Gonzalo Alonso, ha assegurat que preveu començar a fabricar a l'octubre i que la seva idea és produir 5.000 motos d'aquest tipus a l'any.

Going Green té previst llançar al mercat tres models de moto elèctrica: una de dirigida a flotes d'empreses, una altra a ciutadans i una tercera pensada per al lloguer compartit.

El conseller d'Empresa i Ocupació ha destacat que aquesta inversió, que ha comptat amb l'assessorament d'Invest in Catalonia, l'àrea d'atracció i promoció d'inversions del govern català, reforça l'aposta de Catalunya per la moto elèctrica.

Mena ha ressaltat que, malgrat que no es tracta d'una inversió de gran volum en termes econòmics, implica el trasllat a Barcelona de tota l'activitat d'una empresa radicada fins ara a Madrid.

Fins ara, Going Green es dedicava a la distribució en exclusiva a Espanya de diverses marques de vehicles elèctrics (cotxes, motocicletes i bicis).

La companyia, que té 15 treballadors a Madrid, traslladarà els seus serveis centrals a Barcelona i deixarà a la capital espanyola una delegació comercial, una aposta per Barcelona que el seu director general, Gonzalo Alonso, ha justificat perquè ha trobat a la capital catalana "l'entorn perfecte", ha dit.

Alonso ha assegurat que la capital catalana és el "mercat més gran de moto del món", però ha subratllat que principalment ha pres la decisió perquè Barcelona comptava amb la indústria auxiliar i l'"ecosistema" que necessitava.

Més del 80 % dels proveïdors dels components de les motocicletes elèctriques que fabricarà i acoblarà Going Green seran empreses situades a Catalunya.

Going Green va tancar 2011 amb una facturació de 3,1 milions d'euros i espera augmentar el seu volum de negoci fins als 4,5 milions.

L'empresa també confia exportar aquest any un 10 % de la seva producció a països europeus i llatinoamericans i augmentar aquesta quota fins al 30 % l'any que ve.

Alonso considera que la motocicleta elèctrica sí ha arribat al grau de "maduresa" que encara no té el cotxe elèctric, i d'aquí la seva decisió d'entrar en la fabricació.

De la seva banda, Mena ha recordat que el Govern està treballant en 242 projectes més d'inversió d'empreses, bàsicament estrangeres, a Catalunya.

stats