Economia 17/10/2011

La justícia posa sota tutela la multimilionària francesa Liliane Bettencourt perquè pateix "demència mixta" i Alzheimer

La propietària de L'Oréal, de 88 anys, ha perdut l'enfrontament judicial que va engegar la seva filla, Françoise Bettencourt-Meyers, per inhabilitar-la

Efe
1 min

ParísLa justícia francesa ha decidit aquest dilluns posar sota tutela la multimilionària Liliane Bettencourt, de 88 anys i hereva de de l'imperi de cosmètics L'Oréal, segons ha anunciat l'advocat de la seva filla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Serà el seu nét més gran, Jean-Victor Meyers, en qui recaurà la tutela personal de l'anciana, mentre la seva filla Françoise Bettencourt-Meyers, que ha estat qui ha iniciat el procés judicial, gestionarà els seus béns i la seva fortuna. Ho ha anunciat la lletrada Charlotte Robbe-Phan després de l'audiència en un tribunal de Courbevoie, a les afores de París.

Poc abans que se celebrés l'audiència, l'edició digital de Le Monde ha revelat que els exàmens mèdics en què se sustenta la sentència assenyalaven que Bettencourt sofreix una "demència mixta" i Alzheimer en un "estat moderadament sever", entre d'altres afeccions.

Segons el diari, els exàmens realitzats per un neuròleg mostren que Bettencourt és "incapaç de respondre a diferents qüestions i proves", mentre que l'informe psicològic determina que l'anciana sofreix anosognòsia, és a dir, la incapacitat de la pacient de reconèixer la malaltia o les pèrdues funcionals que se'n deriven.

En una entrevista publicada ahir diumenge a Le Journal du Dimanche, l'anciana va afirmar que si la seva filla guanyava el procés que les enfronta, abandonaria França i s'instal·laria a l'estranger.

stats