IMMOBILIARI
Economia 15/11/2011

Els municipis costaners són els més endeutats

Un mapa interactiu mostra que els municipis turístics de la costa concentren gran part de l'endeutament local. Pel que fa a endeutament per càpita, Aguilar de Segarra lidera el rànquing estatal

Ara
1 min
Mapa espanyol d'endeutament local

BarcelonaEls ajuntaments dels municipis costaners espanyols són els que concentren més endeutament a tot l'Estat, segons s'aprecia al mapa interactiu elaborat per l'empresa AIS.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fent clic a la pestanya "mapes", a la part superior dreta de la pàgina, es pot accedir a un menú en què es donen diverses opcions per mostrar dades demogràfiques sobre el mapa. A l'apartat "dades econòmiques" es pot triar l'opció "deute públic", que pinta de blau a vermell els municipis menys i més endeutats.

Tot i que és Madrid, amb 6.450 milions d'euros, la ciutat que acumula el deute més elevat, el municipi barceloní d'Aguilar de Segarra és el que té un deute més alt per habitant, de més de 9.000 euros.

Entre els ajuntaments amb més endeutament per habitant hi ha nombrosos nuclis turístics com Santa Susanna, amb més de 3.000 euros, i Platja d'Aro, amb 2.500 euros.

En el cas de Madrid, el deute per habitant no supera els 2.000 euros (el número 69 del rànquing), en línia amb d'altres municipis catalans com Cunit i Tossa de Mar.

A Barcelona, el deute global del consistori és el segon més alt de tot l'Estat i supera els 1.200 milions. La ràtio per habitant no arriba als 750 euros.

stats