ECONOMIA
Economia 09/05/2011

Ossa marxarà de Catalunya si no obté finançament en vuit dies

El fabricant de motos diu que ha rebut ofertes de dues comunitats autònomes i de l'estranger

Redacció
1 min
Fàbrica de motocicletes Ossa a Girona

BarcelonaEl fabricant de motos Ossa marxarà de Catalunya si en vuit dies no té accés al crèdit. Així ho ha assegurat el director general de la companyia, Joan Gurt, a l'Avui. Aquest ultimàtum final arriba dos mesos després que Gurt ja anunciés a l'ARA que tenia ofertes d'altres territoris per instal·lar la seva fàbrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"A Catalunya, després de cinc mesos d'infructuoses reunions amb el Govern de la Generalitat –amb el tripartit i amb l'actual de CiU–, converses amb l'ICF, amb Acció 10 i amb entitats bancàries, [Ossa] no ha aconseguit el finançament que li cal per produir les motos", diu Gurt.

El mes de març Gurt ja va advertir a l'ARA de greus problemes d'accés al crèdit. Ara l'amenaça pot ser una realitat en breu. "No demanem ajuts públics ni diners a fons perdut, només demanem accés al crèdit públic o privat", afegeix el director de l'empresa.

La marca catalana, renascuda després de 25 anys, compta amb ofertes de dues comunitats autònomes i d'un país estranger que li garantirien la continuïtat del seu projecte empresarial durant, almenys, els propers quatre anys.

I, si abans del dia 23 d'aquest mes no ha aconseguit el finançament, Gurt donarà el sí definitiu a una d'aquestes propostes. Segons assegura el director general de la companyia, les altres candidates ofereixen, a més, els terrenys i la planta de fabricació nova.

Fonts del departament d'Empresa i Ocupació, han explicat a l'ARA que des que va saber-se fa mesos la dificultat d'Ossa s'han mantingut "intenses reunions" per trobar-hi solució. Han afegit que aquests contactes segueixen vius.

stats