Economia 27/05/2012

Xifres i lletres que expliquen la setmana més negra de Bankia

La setmana ha estat intensa per a l'entitat intervinguda, que acabarà fulminant tots els rècords de les ajudes bancàries a l'estat espanyol

Ara
2 min

Barcelona23.400 milions d'euros: Serà el total de diners que l'Estat haurà de posar a Bankia després que el consell d'administració de l'entitat de divendres confirmés que necessita 19.000 milions més, que se sumen als 4.400 que ja ha rebut, per sanejar-se. La xifra queda lluny dels 15.000 milions que el mateix divendres al matí es pensava que demanarien, però encara dista més dels 9.000 que va insinuar De Guindos al Congrés que necessitaria, només un parell de dies abans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"No hem de tornar res": Les paraules del president de Bankia que va pronunciar aquest dissabte van caure malament a l'oposició, que exigeix que es depurin responsabilitats i que s'actuï amb transparència. José Ignacio Goirigolzarri va dir que han "demanat capital" i que, per tant, cal fer rendible Bankia, perquè l'Estat recuperi la inversió.

B+: Des de divendres, l'entitat és, encara més, bo porqueria. L'agència de qualificació Standard & Poor's va rebaixar la nota del deute de Bankia, que ja se situava en el suspens abans de la nova revisió, conjunta amb altres 5 bancs espanyols.

2.979 milions: Les pèrdues sorpresa. Després de declarar uns beneficis de 309 milions, Bankia, davant la pressió de Deloitte i amb el nou gestor al capdavant, va reconèixer unes pèrdues de gairebé 3.000 milions.

José Sevilla: El consell d'administració de divendres va servir també per reformar la composició. Es va donar sortida als membres de perfil més polític per nomenar José Sevilla i Luis Feita, entre d'altres.

494: La prima de risc espanyola se situa en màxims històrics. Va tancar divendres, enmig dels dubtes sobre Bankia, i tot just després que comencés el consell d'administració (tot i que ja havia transcendit que demanarien 19.000 milions i no 15.000 com s'havia dit) en 494 punts bàsics. El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys se situa a prop de la zona en què altres països han estat rescatats.

90%: Una de les conseqüències de la multimilionària injecció de capital estatal a BFA, la matriu de Bankia, serà una ampliació de capital de 12.000 milions. Això farà que la participació de BFA –i per tant de l'Estat– en Bankia passi del 45% al 90%.

29 de juny: És la propera data marcada en vermell en el calendari de l'entitat, el límit marcat per presentar un pla estratègic que apunti la direcció cap al sanejament. Acomiadaments, tancament d'oficines, o fusions, són algunes de les hipòtesis.

CNMV: Va ser protagonista aquest divendres per suspendre la cotització de Bankia després de setmanes en caiguda lliure. Amb l'anunci del consell d'administració programat per a la tarda, l'òrgan regulador dels mercats va considerar que hi havia afectacions per a la cotització i va evitar una possible sagnia del preu de les accions. Que ja valen una fracció del preu de sortida a borsa.

stats