Economia 27/07/2012

La patronal reclama un pacte d'Estat per fer més reformes i més dures

Vicenç Moliné
1 min

BARCELONAEl vicepresident primer de la CEOE, Arturo Fernández, va reclamar ahir un pacte d'Estat entre partits polítics, empresaris i sindicats perquè el govern central pugui seguir fent reformes, fins i tot "més dures". Per Arturo Fernández, aquest pas seria "fonamental", i va insistir en el fet que la situació crítica del país no s'arreglarà només traient una paga extra als funcionaris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel vicepresident de la patronal cal retallar "moltes alegries" que s'han tingut en el passat per poder superar el moment "tremendament difícil" que viu Espanya. Fernández va proposar tancar o vendre empreses públiques, "ajustar-se més el cinturó" i posar "ordre" a les autonomies.

Segons el líder patronal, la situació actual és conseqüència del "malbaratament" que hi va haver en el passat. Sobre la reforma laboral, va assegurar que va ser "un gran pas", encara que va afirmar que s'ha de millorar "molta lletra petita" del text, com ara reduir la "judicialització" dels ERO, que, segons ell, els converteixen en processos "molt lents i molt cars".

El líder empresarial va assegurar que l'economia espanyola està "completament tutelada" i va avisar que "determinats" països europeus "estiren massa la corda" a Espanya. En aquest sentit, va reconèixer que amb la situació dels mercats, "en qualsevol moment es pot produir un fet no desitjat, com el rescat".

Arturo Fernández, que també és president de la patronal de Madrid, CEIM, va alabar la flexibilització d'horaris comercials impulsada pel govern espanyol inspirant-se en la legislació de la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, va qualificar Esperanza Aguirre com la política amb les "idees més avançades d'aquest país".

stats