Economia 10/01/2011

Última reunió sobre pensions abans que els sindicats debatin iniciar mobilitzacions

CCOO celebrarà el consell confederal demà, i UGT aquesta tarda, en què decidiran com actuen a partir d'ara

Redacció
1 min

MadridEl govern espanyol i els sindicats UGT i CCOO continuen avui la reunió maratoniana que va començar el divendres passat i que ja suma més de vint hores, per tal d'intentar arribar a un acord sobre la reforma del sistema de les pensions. El ministre de Treball, Valeriano Gómez, segueix intentant convèncer els secretaris generals, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, de la necessitat de retardar l'edat de la jubilació dels 65 als 67 anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ofereix certa "flexibilitat", però els sindicats consideren que canviar l'edat legal de la jubilació és innecessari i una "línia vermella" que no volen creuar. L'aparició inesperada del vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, i la ministra d'Economia, Elena Salgado, no ha servit per accelerar l'acord.

Aquesta tarda es reuirà el consell confederal d'UGT i demà el de CCOO, on els sindicats plantejaran la possibilitat d'iniciar mobilitzacions que podrien incloure una nova vaga general. El govern espanyol, però, estaria disposat a continuar les negociacions fins al mateix dia 28 de gener, quan preveu aprovar la reforma.

stats