Economia 25/01/2011

PSOE i CiU pacten que jubilar-se als 67 anys no sigui obligatori per a tothom

L'acord inclou que l'aplicació de la nova edat de la jubilació sigui progressiva i no es faci de manera homogènia i forçosa

Miquel Codolar
1 min

MadridAl Congrés dels Diputats, poc abans de votar les conclusions del Pacte de Toledo, el grup socialista ha pactat amb CiU que si es modifica l'edat legal de la jubilació, ha de ser "progressiva" i que "no hauria de fer-se de manera homogènia i forçosa". Això permet al govern espanyol contrarestar els vots particulars de la majoria de l'oposició que estan en contra d'elevar als 67 anys l'edat legal de la jubilació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest acord, que rebrà el suport del PNB i CC, no concreta quines persones haurien de quedar excloses d'aquests canvis. Ara el debat entre l'executiu central i els agents socials se centra als anys de cotització necessaris per poder-se jubilar abans. Segons el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, aquesta xifra podria rondar els 40 anys cotitzats.

El text pactat que s'ha de votar avui també parla de flexibilitat, gradualitat i de mantenir els estímuls per prolongar la vida laboral.

stats