Economia 01/05/2012

2.000 persones es manifesten a Girona contra les retallades i les "sagnies" de la crisi

Gairebé un miler de treballadors es mobilitzen a Lleida i a Tortosa en el Primer de Maig

Acn
1 min
La capçalera de la manifestació del Primer de Maig a Lleida / ACN

Girona / Tortosa / LleidaUnes 2.000 persones s'han manifestat a Girona clamant contra les retallades, l'atur històric que viu la demarcació i les "sagnies" de la crisi. La manifestació del Primer de Maig ha aplegat sindicats, ciutadans, partits polítics i entitats sota el lema 'S'ho volen carregar tot!'. Els sindicats CCOO i UGT asseguren que aquest Primer de Maig "és el més dur" dels darrers 25 anys, perquè s'hi arriba amb els "drets trinxats" i amb unes mesures que només carreguen damunt la massa salarial els plats trencats de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La marxa a Lleida ha comptat amb 1.500 participants segons els organitzadors i 600 segons la Guàrdia Urbana, que ha estat encapçalada per un grup de joves anònims amb què s'ha volgut exemplificar la delicada situació en què es troba aquest col·lectiu.

Centenars de persones s'han manifestat aquest migdia a Tortosa contra les retallades i la reforma laboral. La marxa, que ha transcorregut sense incidents, ha sortit de la plaça del Carrilet i ha finalitzat a la plaça de l'Ajuntament. Els sindicats UGT i CCOO asseguren que hi han participat un miler de persones, mentre que la policia local rebaixa la xifra de participants fins els 550. Els sindicats majoritaris han fet una crida a la mobilització i a la unitat per defensar els drets socials i laborals.

stats