Economia 27/11/2010

El grup de carburants Petromiralles gestionarà un aeroport a Guinea-Bissau

De la mà de l'aerolínia Saicus Air

I.pujol
1 min

BarcelonaEl grup de distribució de carburants Petromiralles entra en el negoci de l'aviació. El grup amb seu a Santa Maria de Miralles (Anoia) i controlat per la família Torrens s'ha unit a l'aerolínia Saicus Air (antiga filial de la companyia aèria Futura, que va presentar concurs de creditors fa dos anys).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Saicus Air, ara en mans de l'empresari català Pedro Sucías, s'ha aliat a Petromiralles i amb l'advocat Jorge Ayala per crear la societat Saicus Bissau, que acaba d'adjudicar-s la gestió de l'aeroport internacional Osvaldo Vieira, a Bissau, la capital de l'excolonia portuguesa Guinea-Bissau.

Es tracta del primer contracte de gestió aeroportuària signat per una companyia espanyola al continent africà, segons publica avui Expansión. La concessionària assumirà l'explotació de la instal·lació durant trenta anys, prorrogables per quinze anys més. A l'aeroport hi operen quatre aerolínies, que sumen un tràfic de 75.000 passatgers anuals.

Aquesta concessió comportarà al grup català uns ingressos de trenta milions d'euros durant els propers deu anys. Saicus Bissau ha creat Air Atlantic, empresa que oferirà vols domèstics entre Senegal, Guinea-Conakry, Burkina Faso i Gàmbia.

Petromiralles, grup creat al 1967, va facturar 855 milions d'euros al 2008. L'empresa té una cinquantena de benzineres.

stats