Economia 09/04/2012

La vaga de pilots d'Iberia obliga la companyia a anul·lar 138 vols

Sobre el total, només 14 són entre Barcelona i Madrid

Acn
2 min

BarcelonaLa vaga de pilots d'Iberia ha obligat la companyia a anul·lar 138 vols. 14 són entre Barcelona i Madrid, 7 d'anada i 7 de tornada, 52 a diverses destinacions d'Espanya, 63 a altres destinacions europees i 9 a destinacions transoceàniques. Des de la companyia s'explica a l'ACN que no hi ha incidències destacades, pel fet que la vaga estava anunciada de fa dies i s'ha pogut avisar amb temps els usuaris afectats. A l'aeroport barceloní del Prat tampoc no es destaquen incidències en el dia amb més operacions de la Setmana Santa. N'hi ha 901 de programades. La companyia de vols Iberia ha hagut de cancel·lar 138 vols aquest dilluns 9 d'abril a causa de la vaga que fan els seus pilots. 14 d'aquests vols són entre Barcelona i Madrid, set d'anada i set de tornada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un document penjat al web de la companyia eleva aquesta xifra fins a 44 referències de vol, però des d'Iberia s'explica que la raó és que en els avions Barcelona-Madrid també hi volen persones que enllaçaran des de Madrid a altres destinacions, i que, per això, el seu número de vol és diferent.

A banda dels avions Barcelona-Madrid, també se n'han cancel·lat 52 a diverses destinacions espanyoles, 63 a destinacions europees (o de radi mig) i 9 de transoceànics (o de radi llarg).

Des d'Iberia s'explica que el fet que la vaga estigués anunciada amb força antelació ha permès avisar amb temps els usuaris afectats, per la qual cosa a les dotze del migdia d'aquest dilluns no es registraven incidències.

Des de l'aeroport del Prat tampoc no es destaquen anomalies al servei, en un dia que es preveu com el de més activitat a la instal·lació aquesta Setmana Santa. Concretament hi ha previstes 901 operacions. El rang d'operacions de l'aeroport va de les 600 a les 1.000 operacions, per la qual cosa, el Dilluns de Pasqua se situa dins la franja alta.

Cal recordar que el motiu de la vaga és la creació de la filial Iberia Express, que amb la lògica de les companyies low cost intenta fer front a la pressió de firmes com Ryanair o Vueling. Iberia Express va començar a funcionar el 25 de març.

stats