MERCAT DE TREBALL
Economia 24/07/2012

Les places de formació per a aturats es redueixen a la meitat

Els programes de formació a aturats arribaran a unes 145.000 persones aquest any, segons la Generalitat. La xifra és la meitat que l'any passat, fruit de la retallada del pressupost de Madrid.

Elena Freixa
1 min

BARCELONA.L'oferta formativa als aturats primarà aquest any els programes que combinin formació amb orientació i estiguin vinculats a objectius de contractació a curt o mitjà termini, segons va explicar ahir la secretària d'Ocupació del Govern, Esther Sànchez. L'objectiu serà guanyar efectivitat a l'hora d'aconseguir que els que es beneficiïn dels cursos -que seran menys que l'any passat perquè hi ha menys pressupost de Madrid- millorin les oportunitats de trobar feina. "En comptes de trossejar l'oferta per ampliar la cobertura, apostem per una millora de la qualitat", va explicar Sànchez en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La partida que ha assignat el govern espanyol a Catalunya per fer polítiques actives ha davallat un 30%, dels 157 milions del 2011 fins als prop de 111 milions d'aquest any. Això equivaldrà a formar uns 145.000 aturats quan l'any passat es va arribar als 249.000. Això suposa que només el 23% del total d'aturats catalans -que superen els 615.000- passaran per algun curs promogut pels serveis públics d'ocupació.

La retallada de pressupost i d'oferta posa en risc entitats públiques i privades que depenen dels fons, segons va reconèixer la secretària d'Ocupació, que va demanar-los que es transformin i s'adaptin per ser competitius en un escenari de "clara aposta per privatitzar els serveis" per part de Madrid.

Joves i aturats en risc, prioritaris

El 70% de l'oferta de cursos inclourà, per primera vegada, l'obligatorietat de vincular-ho a un certificat de professionalitat equivalent a un títol de formació professional de grau mitjà o bé superior. Entre els col·lectius prioritaris hi ha els joves aturats sense formació, a qui es destinarà el programa Joves per l'ocupació , vinculat a un contracte mínim de sis mesos. D'altres com el Forma i insereix també es vinculen a contractació i es primaran els aturats sense prestació ni subsidi.

stats