ECONOMIA
Economia 06/07/2012

Els plans de Rajoy: 6 mesures d'austeritat que prepara Madrid, segons la premsa

El govern espanyol prepara nous ajustos per estalviar un total de 40.000 milions d'euros fins al 2013. El Consell de Ministres preveu aprovar la fusió de municipis

Ara
1 min
SATISFET I OBEDIENT  Mariano Rajoy diu que Europa ha fet un pas important però avisa que ara els estats "no poden parar".

BarcelonaFins a tres diaris publiquen aquest divendres diferents plans d'ajustos i noves retallades que prepara el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

1-'La Razón' titula que l'executiu estudia un pla de per estalviar 40.000 milions d'euros, uns 10.000 milions enguany i la resta s'adjudicarien als Pressupostos Generals de l'estat del 2013. El govern de Madrid treballa en la reducció de les despeses, perquè l'increment de l'IVA en dos punts només aportaria 5.000 milions d'ingressos, si el consum no cau.

2-El govern de Mariano Rajoy preveu eliminar una de les pagues extres dels treballadors públics, segons el diari madrileny.

3-També estudia retallar el número de contractes laborals dels organismes de l'administració pública.

4-El temps per cobrar l'atur actualment fixat en dos anys es reduirà a any i mig. La partida que es destina a les prestacions als desocupats arriba als 28.805 milions. El govern vol ara reduir aquesta quantitat.

5-'El Periódico' es refereix a la reforma de l'administració local que pot aprovar aquest divendres el consell de Ministres, i que inclou la fusió de municipis.

6-L''Abc' destaca que el govern de Madrid unificarà les compres dels ministeris per potenciar l'estalvi i afegeix que hi haurà privatitzacions privatitzacionsper aconseguir ingressos de 300.000 milions.

stats