INDÚSTRIA
Economia 04/02/2011

La plantilla de Valeo inicia una vaga per denunciar la deslocalització de l'empresa

Més d'un centenar de treballadors s'han concentrat a les portes de l'empresa i han parat la producció

Efe
1 min

BarcelonaLa direcció de l'empresa va anunciar divendres passat al personal la intenció de traslladar a Saragossa un 30% de la producció de la planta, vinculada al Renault Megane, per així reduir costos a causa de les pèrdues econòmiques. La decisió de la companyia ha provocat que més d'un centenar de treballadors es concentressin, des de primeres hores d'aquest matí, a les portes de l'empresa i que paressin totalment la producció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari del sindicat d'indústria de CCOO, Santi García, ha explicat que "aquest trasllat de la producció és una deslocalització en tota regla" i ha afegit que estan convençuts "que volen traslladar a poc a poc tota la producció a Saragossa" perquè "el problema no és el trasllat d'aquest 30%, sinó el de tota la maquinària". També ha remarcat que aquest desplaçament suposa una inversió molt més gran que només la producció i que "no té cap sentit industrial a menys que després no vulguin continuar a Saragossa". Per això, García ha fet una crida a la Generalitat perquè intervingui en el procés per evitar el tancament d'una altra empresa catalana.

Els 400 treballadors amb què compta l'entitat mantenen que poden pactar el trasllat d'aquesta producció i els acomiadaments mitjançant baixes incentivades i prejubilacions sempre que la direcció es comprometi i garanteixi la continuïtat, a mitjà i llarg termini, de l'empresa del Vallès Oriental. El comitè d'empresa de Valeo es reunirà amb la direcció dimecres que ve per intentar acostar posicions.

stats