Economia 21/07/2012

El president del Banc Central Europeu diu que l'euro no està en perill i assegura que és "irreversible"

Mario Draghi considera que una major unió financera, pressupostària i política entre els països de la zona euro és "inevitable"

Agències
1 min
El president del BCE, Mario Draghi / REUTERS

ParísEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha assegurat que l'euro no està en perill i que és "irreversible", tot i l'escenari de ruptura de la moneda que dibuixen alguns analistes, segons ha informat l'agència Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista al diari francès 'Le Monde' que cita Reuters, el president del BCE ha afirmat que "en absolut" veu l'euro en perill i, en referència als analistes que ho posen seriosament en dubte, Draghi ha subratllat que "ells no reconeixen el capital polític que els nostres líders han invertit en aquesta unió". "L'euro és irreversible", ha afegit.

No obstant això, Draghi ha dit que una major unió financera, pressupostària i política entre els països de la zona euro és "inevitable".

En aquest sentit, el president del BCE també ha destacat que una major unió entre els països de la zona de l'euro donaria lloc a la creació de nous organismes supranacionals.

stats