Economia 21/05/2012

El president de Bancaixa dimiteix i recorda que l'entitat va passar "diverses auditories"

José Luis Olivas marxa de l'entitat intervinguda i que ara forma part de Bankia i diu que "han passat coses difícils d'explicar"

Efe
2 min

ValènciaEl fins ara president de Bancaixa, José Luis Olivas, ha recordat durant la seva intervenció en el consell d'administració en el qual ha presentat la dimissió que l'entitat, a més de "ser convidada" el maig de 2010 a participar en un sistema institucional de protecció (SIP), ha estat objecte de diverses auditories tant per part del Banc d'Espanya com d'empreses externes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Olivas, que ha dit que presenta la seva dimissió dels càrrecs que fins ara ocupava com a president de Bancaixa i, per tant, de la Fundació Bancaixa, ha afirmat que és conscient que durant aquests vuit anys "han passat coses difícils d'explicar i d'entendre en aquest moment".

Ha afegit que no s'ha d'oblidar "que hem passat a Espanya i a la Comunitat Valenciana d'una llarga època de gran creixement econòmic a una altra en què ens trobem ara i en la qual estem patint la crisi econòmica més greu, probablement, des dels anys quaranta".

Ha indicat que durant els més de vuit anys que ha estat al capdavant d'aquesta entitat com a president no executiu no ha tingut "més objectiu que servir amb la major lleialtat, dedicació i desinterès personal, pensant sempre que fent-ho estava també, d'alguna manera, servint els interessos de la Comunitat Valenciana".

En un discurs facilitat per Bancaixa, ja que el consell d'administració és a porta tancada, Olivas s'ha referit a "una nova realitat històrica i econòmica" que ha desembocat en "el major procés de reordenació del sistema financer de la nostra història, especialment en el sector de les caixes d'estalvis".

Segons l'expresident, Bancaixa no ha quedat al marge de tot aquest procés sectorial i ha indicat que el mapa de caixes a Espanya ha quedat reduït, encara que ha remarcat que al "final quedaran reduïdes a menys de mitja dotzena".

stats