CAIXES D'ESTALVI
Economia 03/02/2011

El president de CatalunyaCaixa deixa el càrrec tres mesos després de ser nomenat

Fernando Casado abandonaria l'entitat en no haver aconseguit la retribució que volia

Efe
2 min
Fernando Casado

BarcelonaEl president de CatalunyaCaixa, Fernando Casado, ha comunicat a la Generalitat que deixarà pròximament la presidència de l'entitat, fet que va notificar fa unes quantes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons publica avui La Vanguardia, Casado deixa la presidència en no haver aconseguit la retribució a la qual aspirava, prop de 600.000 euros anuals en diversos conceptes, quan en aquest moment percep per ocupar el càrrec uns 200.000 euros.

Altres fonts financeres assenyalen que Casado mantenia des que va arribar al càrrec una sèrie de distanciaments amb el director general, Adolf Todó, en especial perquè s'estaven donant per preses decisions que el consell d'administració encara no havia aprovat, com ara la conversió de CatalunyaCaixa en un banc, en línia del que estan fent moltes entitats d'estalvi.

No és tant que Casado s'oposés a la conversió, sinó una qüestió de formes, ja que l'entitat d'estalvi va remetre una nota als treballadors de la caixa assumint la bancarització de l'activitat i el propi Todó va donar una entrevista a TV3 en què donava per decidida la qüestió, sense que el consell d'administració l'hagués aprovat.

L'entitat ha convocat una reunió del consell ordinari el pròxim 15 de febrer, segons que han assenyalat a Efe fonts financeres, en què pressumiblement s'aprovarà la conversió de CatalunyaCaixa en banc.

També podria ser que Casado aprofités aquest consell d'administració per formalitzar la seva marxa, només tres mesos després de ser nomenat, però aquest extrem no ha estat confirmat.

En tot cas, la marxa de Fernando Casado, que anteriorment havia estat director general de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), deixa en mala posició els partits polítics que van pactar el seu nomenament -PSC i CiU- com a persona de consens per rellevar Narcís Serra després de la fusió de Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona per donar a llum la nova CatalunyaCaixa.

Aquesta dimensió política es reflecteix també en què Casado va comunicar la seva decisió a Presidència de la Generalitat i no a la conselleria d'Economia, que encapçala Andreu Mas-Colell i que és la que, fins que aquestes entitats desapareguin, té la tutela formal de les caixes d'estalvis.

La segona conseqüència de la marxa de Casado és que deixa el camí lliure perquè l'actual director general, Adolf Todó, pugui accedir a la presidència del banc que crearà CatalunyaCaixa quan traspassi a una fitxa bancària la totalitat del seu negoci financer.

stats