ECONOMIA
Economia 09/07/2012

El president de CatalunyaCaixa critica "la concentració excessiva" de bancs espanyols

Aquest procés s'ha produït per culpa de les mateixes entitats, destaca Manel Rosell, que alerta sobre el poder de les entitats financeres, que "potser" va "molt més enllà" del que seria desitjable

Efe
1 min
Seu de CatalunyaCaixa, a la Via Laietana de Barcelona.

BarcelonaEl president de CatalunyaCaixa, Manel Rosell, ha avisat sobre el procés de reestructuració bancària, que ha provocat la desaparició d'entitats i la reducció de l'oferta financera. De les deu caixes d'estalvi que hi havia fa només dos anys, actualment queden en forma de banc Caixabank, Caixa Penedès (dins a BMN) i CatalunyaCaixa (ha creat CatalunyaBanc). Aquesta última ha estat nacionalitzada fa mesos, igual que Unnim, que ha estat adjudicada al BBVA. Caixa Laietana, inclosa a Bankia, també ha estat recentment intervinguda pel Fons de Reestructuració Bancària (FROB).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Manel Rosell ha participat aquest dilluns en un curs dedicat a l'economia catalana organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Barcelona i ha lamentat "la concentració excessiva" que hi ha actualment al sector financer. El màxim responsable de l'entitat que està en procés de venda ha argumentat que en uns moments en què la competitivitat és "molt important", aquest nivell de concentració fa que les entitats tinguin un poder de deicisió que "potser" va "molt més enllà" del "propi" d'una entitat financera.

Rosell ha criticat que Catalunya hagi perdut els últims anys una "eina important" per a la "competitivitat" de la seva economia, com "el control d'unes quantes entitats financeres". I això ha passat, segons el president de CatalunyaCaixa, "per culpa de les mateixes entitats", però també per "una certa voluntat política", ha dit Rosell, que ha apuntat que en el sector financer hi ha hagut "ingerències sovint fortes".

stats