Economia 09/01/2012

El president de Foment del Treball diu que el diàleg per la reforma laboral no tindrà "final feliç"

Joaquim Gay de Montellà assegura que els acords en alguns temes són insuficients per acontentar els mercats i dóna per fet que algunes reformes arribaran per decret

Ara
1 min
El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà. ACN

BarcelonaEl president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha augurat que les reunions definitives entres sindicats i patronal a Madrid per consensuar la reforma laboral aquesta setmana no tindran el "final feliç" que la situació actual requereix. Ha donat per fet que el govern de Mariano Rajoy haurà de legislar alguns punts importants que no es pactaran.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El final feliç no és sobre la taula de sindicats i patronal", ha insistit el president de la patronal catalana, entrevistat avui a Els matins, de TV3. Els punts de consens entre les parts, ha dit, no seran suficients per acontentar els mercats i les pretensions dels empresaris.

El responsable de Foment del Treball ha reiterat que l'acord interprofessional signat amb els sindicats en l'àmbit català és un bon exemple per a Madrid a l'hora de pactar solucions de flexibilitat interna a les empreses que evitin més destrucció de llocs de treball.

Gay de Montellà ha destacat que les aproximacions en matèria de moderació salarial han de ser l'altre eix irrenunciable per aconseguir que tant Catalunya com Espanya guanyin productivitat.

"No hi ha cap pla B; cal una reforma en profunditat", ha subratllat. Malgrat tot, però, la recuperació al mercat de treball no s'espera almenys en el primer semestre de l'any. Segons els càlculs de la patronal catalana, l'atur seguirà creixent a tot Espanya i cap a l'abril o el maig la xifra pot haver escalat fins als 5,4 milions de persones sense feina a tot l'Estat.

stats