ECONOMIA
Economia 03/05/2012

El president de La Seda obtindrà el 30% del capital després de l'ampliació

L'empresa busca un soci industrial del sector petroquímic per vendre-li el 25% de l'activitat de plàstics i resines

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl president de La Seda, Carlos Moreira, augmentarà la seva participació actual en el capital del grup químic del 19,8% fins als voltants del 30%, en el límit de l'opa. Moreira ha explicat després de la junta d'accionistes que l'empresa d'envasos de vidre que va fundar anirà a l'ampliació de capital que va aprovar ahir la junta, amb una elevada oposició dels accionistes minoritaris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Moreira ha reconegut que el segon accionista de La Seda, l'entitat financera portuguesa Caixa Géral, "ha aprovat l'ampliació, però això no vol dir que subscrigui l'ampliació de capital plantejada per un total de 40 milions d'euros. Aquesta operació va rebre les dures crítiques dels dos representants de la plataforma Units per La Seda, que ha denunciat que l'ampliació dilueix el valor dels petits accionistes, que veuen com el valor de l'acció se situarà en un cèntim per acció després de dues reduccions de capital successives. Moreira ha argumentat durant la junta i en la roda de premsa posterior que l'empresa va proposar una reducció del nominal de les accions perquè els accionistes tinguessin marge per vendre els drets dels títols en cas de no subscriure l'augment de recursos.

La Seda busca un soci industrial per a la divisió química, la que fabrica plàstic PET per a envasos. Carlos Moreira ha destacat que la intenció és vendre el 25% del capital d'aquesta nova filial a un grup del sector petroquímic "si pot ser de fora d'Europa". Aquest és un sector molt concentrat. Moreira va admetre que hi pot haver uns 15 candidats. D'igual forma, La Seda es planteja instal·lar una nova factoria de plàstic PET al costat de la planta ubicada a Sines (Portugal).

stats