QUÍMICA
Economia 04/05/2012

El president de La Seda preveu controlar el 30% del capital

La pròxima ampliació de capital de La Seda servirà perquè el seu president, Carlos Moreira, augmenti la seva participació del 19,8% fins al voltant del 30%. L'empresa busca un soci per l'àrea de resines.

T.g.
1 min
La Seda fabrica plàstics per a la producció d'ampolles per a alimentació.

BARCELONA.Els petits accionistes de La Seda van tornar a sortir ahir crispats de la junta de l'empresa. L'ampliació de capital que finalment es va aprovar va tornar a plantejar una reducció del valor nominal de les accions, cosa que representa una pèrdua per als minoritaris. La direcció del grup químic vol augmentar els recursos propis en 40 milions d'euros per afrontar noves inversions i poder modernitzar les fàbriques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de La Seda, Carlos Moreira, va reconèixer en una trobada posterior amb periodistes que, depenent de la resposta dels petits accionistes a l'ampliació, la seva participació pot augmentar de l'actual 19,8% al voltant del 30%. És a dir, al llindar de l'opa, que obligaria a presentar una oferta per quedar-se la resta del capital. Moreira va destacar que no té cap intenció de presentar una operació d'aquesta mena. El segon accionista de La Seda, l'entitat financera també portuguesa Caixa Geral, "n'ha aprovat l'ampliació", però això no significa que finalment la subscrigui.

Carlos Moreira va explicar a la junta el projecte de segregació de l'activitat química, que inclou la factoria del Prat de Llobregat. L'objectiu d'aquest projecte passa per facilitar l'entrada d'un soci industrial amb una participació del 25% en el capital de la nova filial. Moreira va donar alguna pista sobre l'identitat del nou accionista, que ha de ser un dels 15 grups petroquímics de fora d'Europa que fabriquen una de les matèries primeres per fabricar PTA, que és un dels elements que serveixen per produir el plàstic PET per a ampolles i embalatges. Precisament, Moreira també va informar els accionistes de la intenció de construir una nova fàbrica de PET a Sines (Portugal). La inversió arribaria en aquest cas als 150 milions d'euros.

stats