FINANCES
Economia 21/08/2011

El president del banc Société Générale creu que el nerviosisme bancari pot durar mesos

"Tindrem l'ocasió de comunicar al mercat que la banca no té problemes de liquiditat"

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del banc Société Générale (l'entitat va ser una de les més afectades aquest mes pels rumors llançats sobre la solvència dels bancs francesos), Frédéric Oude, ha considerat avui que el "nerviosisme" al voltant d'aquest sector podria prolongar-se mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El nerviosisme sobre els valors bancaris pot durar almenys fins a principis de novembre. Tindrem l'ocasió de comunicar al mercat que la banca no té problemes de liquiditat, que la seva activitat està sana i la seva capacitat d'inversió, intacta", ha assenyalat en una entrevista concedida a Le Journal du Dimanche.

"De moment tots els bancs són víctimes de les revisions a la baixa de les perspectives de creixement mundial. I, per descomptat, dels dubtes respecte al deute de la zona euro. Els mercats esperen també decisions polítiques que triguen a arribar" .

Per al president director general d'aquest banc francès, el fet que "els Estats Units, Alemanya i França es preparin per celebrar eleccions" és un altre dels factors que fan pensar que "pot travessar un període d'espera".

Segons la seva opinió, però, no es donarà una recessió: "El segon trimestre va marcar una ruptura. Havíem dit que el creixement dels països desenvolupats seria moderat. I, després, els mercats es van bolcar en un pessimisme excessiu. Hi havia molt optimisme i ara hi ha massa pessimisme. Les coses es reequilibraran, però portarà el seu temps".

Oude ha afegit que la zona euro necessita, entre altres mesures, "convergència econòmica i integració de les polítiques fiscals".

stats