Economia
Economia 10/10/2011

El president de l'Associació Hipotecària Espanyola creu que la dació en pagament no pot ser una solució al problema actual

Santos González opina que seria una “barbaritat il·legal” i “tampoc soluciona res”

Ara
1 min

BarcelonaEl president de l'Associació Hipotecària Espanyola (AHE), que integra els bancs, les caixes d'estalvis i altres institucions financeres, considera que la dació en pagament “no pot ser una solució al problema actual”, ja que seria una “barbaritat il·legal” i “tampoc soluciona res”. Així ho ha expressat Santos González en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, en què ha assegurat que si s'introdueix la dació en pagament com a norma en el futur, “encara hi haurà més dificultats per aconseguir hipoteques".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dació és el pagament d'un deute mitjançant una prestació diferent a l'establerta en un primer moment, un canvi que hauria d'acceptar el creditor. En el mercat immobiliari, la dació és el sistema que fa servir el deutor d'una hipoteca, quan no pot assumir-ne les quotes, per alliberar-se del deute lliurant el pis.

Santos González considera que l'increment d'execucions hipotecàries “no beneficia gens les entitats de crèdit” i assegura que a les institucions financeres no els convé “tenir vivendes”: “no és la nostra funció”, subratlla.

El president de l'AHE alerta que “sense un sistema financer potent i ben gestionat” serà molt difícil “sortir de la crisi” d'una forma eficent.

stats