Economia 22/08/2013

El president de l'Eurogrup també veu inevitable un tercer rescat a Grècia

Dijsselbloem se suma així al ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, que va admetre que caldrà més ajuda

Agències
1 min
El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem / EFE

Brussel·lesEl ministre holandès de Finances i president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha reconegut aquest dijous que Grècia necessitarà un tercer rescat, ja que "els problemes de Grècia no s'hauran resolt el 2014", segons ha assegurat en el diari 'Het Financieele Dagblad'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tanmateix, el ministre ha afegit que encara no s'han fixat les condicions d'aquesta ajuda, que l'Eurogrup avaluarà "durant el pròxim any" perquè depèn de les condicions en què es trobi el país hel·lènic.

Així, Dijsselbloem coincideix amb la posició del ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, que també considera que Grècia tornarà a necessitar ajuda el 2014, quan se li acabi el segon programa d'assistència financera. Menys contundent, la cancellera alemanya Angela Merkel, immersa en plena campanya electoral, no va descartar aquesta possibilitat dimecres, en una entrevista.

Atenes, en canvi, ha negat la necessitat d'un tercer rescat i ha remarcat que no s'està valorant aquesta mesura per sortir de la crisi.

stats