Economia 14/06/2012

El preu dels habitatges cau més que mai en tota la crisi

S'enfonsa fins a un 14,9% interanual en el primer trimestre de l'any, segons les dades de l'INE

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaEls preus dels habitatges han accelerat la seva caiguda en el primer trimestre de l'any, amb els descensos interanuals més acusats des que va començar la crisi, el 2008, i des que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) recopila dades, el 2007. Els pisos i cases són un 14,9% més barats al tancament del trimestre del que ho eren un any abans. Fins ara, aquest any el preu dels habitatges ha baixat ja un 4,9%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El descens més pronunciat el marca l'habitatge de nova construcció, que es deixa un 18%, mentre en l'anterior dada interanual, de l'últim trimestre del 2011, descendien un 13,3%. Les vivendes de segona mà, per la seva banda, moderen el descens i es deixen, també en xifres interanuals, un 13,6% en el primer trimestre, en comparació amb el 14,8% del trimestre anterior.

A l'estat espanyol els preus dels pisos també protagonitzen el descens més gran des que hi ha dades històriques, tot i que menys acusat que a Catalunya. En un any són un 12,6% més barats de mitjana (amb descensos de l'11,8% per a obra nova i un 13,3% per a pisos i cases de segona mà).

stats