Economia 20/03/2013

El preu de la llum baixarà un 6,7% a l'abril

El component energètic de la tarifa d'últim recurs, que suposa la meitat del preu de la llum, baixa un 15% en la subhasta d'aquest dimecres

Efe
1 min
Uns 17 milions de consumidors tenen la tarifa d'últim recurs, que pujarà un 3% al gener.

MadridLa tarifa d'últim recurs (TUR) d'electricitat, a la qual estan acollits la majoria de consumidors domèstics, s'abaratirà al voltant d'un 6,7% a partir de l'1 d'abril, la primera baixada des que va entrar en vigor aquest sistema el juliol del 2009.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts del sector han confirmat a Efe que el preu del component energètic de la TUR, que suposa aproximadament la meitat del preu final de la llum, ha caigut un 15% en la subhasta celebrada aquest dimecres per al segon trimestre de l'any.

Aquest abaratiment repercutirà en una baixada de la tarifa del 6,7% sempre que el govern espanyol, tal com havia avançat, mantingui congelats els "peatges", que suposen l'altra meitat de la tarifa i amb els quals es retribuïxen els costos regulats –transport, distribució, primes a les renovables i moratòria nuclear–. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ja ha manifestat la intenció de no tocar els peatges al segon trimestre.

stats