Economia 26/09/2011

La prima de risc espanyola baixa fins als 340 punts

El diferencial ha caigut 12 punts aquest matí i recupera la tendència a la baixa que ja va iniciar a finals de la setmana passada. Els països perifèrics de la UE també viuen un matí a la baixa

Efe
1 min

MadridLa prima de risc espanyola -el diferencial entre els bons de l'estat i els alemanys, a deu anys- ha baixat avui fins als 340 punts bàsics des dels 352 que marcava poc després de l'obertura de la sessió. Aquesta caiguda es deu al fet que el rendiment dels bons se situava al 5,1%, mentre que l'alemany ho feia a l'1,7%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prima de risc espanyola ja va mostrar un bon comportament a finals de la setmana passada i divendres va caure fins als 345,9 punts bàsics davant dels rumors d'una acció agressiva del Banc Central Europeu (BCE) per fer front a la crisi europea. Això podria haver influït en la caiguda d'aquest matí, segons els analistes.

En quant a la prima de risc de països perifèrics d'Europa també marcaven una tendència a la baixa. En el cas de Grècia el diferencial queia fins als 2.201 punts bàsics davant dels 2.244 que marcava a l'inici de la sessió, mentre que Irlanda ho feia fins als 685 punts bàsics per sota dels 699 d'aquest matí. La prima de risc d'Itàlia baixava també fins als 383 punts davant dels 394 de l'obertura.

A la borsa de Madrid, l'Íbex perdia un 1,27% aquest matí davant de la incapacitat de resoldre definitivament la crisi del deute grec. A la resta de la UE les borses també han viscut un matí amb tendència baixista: a Londres l'índex general, el FTSE-100, ha obert amb un 1,38% a la baixa; a París el CAC-40 cau un 1,77%, mentre que la Borsa de Milà baixava un 1,26 a l'obertura i Frankfurt obria amb una caiguda d'un 1,32%.

stats