Economia 29/06/2012

L'Íbex reacciona a l'acord de Brussel·les amb la pujada més important en dos anys i recupera els 7.000 punts

La prima de risc cau 67 punts en una jornada i tanca en 475 punts bàsics

Ara
1 min

MadridL'Íbex 35 ha viscut la seva millor jornada des de maig del 2010 i ha guanyat un 5,28% que li ha permès tancar en els 7.076 punts i recuperar els 7.000 punts per primera vegada des de mitjans de maig, quan es va agreujar la pressió sobre el deute espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bancs i constructores han encapçalat els guanys, amb 21 valors que han pujat més d'un 5%. L'Íbex s'ha tenyit de verd i el valor que menys ha guanyat ha estat Grifols, que només ha pujat un 0,43%.

Les borses europees també han viscut una jornada de grans pujades. Milà fins i tot ha superat la borsa de Madrid, amb un increment del 6,6%. Frankfurt ha pujat un 4,3%; París, un 4,8%, i Londres, un 1,4%.

La prima de risc espanyola, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, ha registrat també la caiguda anual més forta: ha perdut 68 punts en una sola jornada i ha tancat per sota dels 500 punts bàsics. A l'hora del tancament de les borses, se situava en els 475 punts després de l'acord aconseguit aquesta matinada a Brussel·les per recapitalitzar directament les entitats financeres. La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha tancat en el 6,35%.

Els líders de la zona de l'euro han acordat la recapitalització directa de la banca, però amb la condició que es creï un supervisor bancari europeu amb la implicació del Banc Central (BCE).

Això farà que es pugui utilitzar el fons europeu de rescat per recapitalitzar de forma directa la banca, sense passar per l'Estat, de manera que s'eliminarà la càrrega que això suposaria per als comptes públics.

stats