DEUTE
Economia 16/07/2012

L'Íbex comença la setmana amb una caiguda del 2%

La prima de risc escala fins als 560 punts bàsics

Ara
1 min
Espanya segueix patint la falta de confiança dels inversors, tot i el canvi de govern i les mesures adoptades per Rajoy.

BarcelonaLa setmana ha començat malament per a l'Íbex. El selectiu espanyol ha tancat la primera sessió amb una caiguda de l'1,99% tot i que al llarg de la jornada havia arribat a apropar-se al 3%. Finalment, ha acabat amb 6.532 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La caiguda més forta l'ha patit FCC, que ha perdut un 7,71%, seguit de Bankia, amb una caiguda del 6,14%, i Iberdrola, que ha caigut un un 3,51%. A la part alta de l'Íbex s'ha situat el consorci d'aerolínies IAG, que ha guanyat un 2,47%, Dia, que ha pujat un 2,19, i Red Eléctrica, amb un 1,86%.

La resta de borses europees han tancat gairebé planes. Frankfurt ha pujat un 0,1%, París ha acabat igual que ha obert, Milà ha perdut un 0,4% i Londres ha guanyat un 0,1%.

La prima de risc espanyola ha tornat a patir la pressió dels mercats i s'ha disparat fins als 559 punts bàsics. La prima de risc mesura el diferencial entre els bons espanyols i els alemanys i actualment Espanya paga uns interessos del 6,82% pel seu deute a 10 anys, mentre que Alemanya només en paga un 1,23%.

Després d'assolir un màxim històric la setmana passada, la prima de risc es va relaxar lleugerament després de les retallades aprovades pel govern espanyol.

stats