Publicitat
Publicitat

DEUTE

L'Íbex comença la setmana amb una caiguda del 2%

La prima de risc escala fins als 560 punts bàsics

La setmana ha començat malament per a l'Íbex. El selectiu espanyol ha tancat la primera sessió amb una caiguda de l'1,99% tot i que al llarg de la jornada havia arribat a apropar-se al 3%. Finalment, ha acabat amb 6.532 punts.

La caiguda més forta l'ha patit FCC, que ha perdut un 7,71%, seguit de Bankia, amb una caiguda del 6,14%, i Iberdrola, que ha caigut un un 3,51%. A la part alta de l'Íbex s'ha situat el consorci d'aerolínies IAG, que ha guanyat un 2,47%, Dia, que ha pujat un 2,19, i Red Eléctrica, amb un 1,86%.

La resta de borses europees han tancat gairebé planes. Frankfurt ha pujat un 0,1%, París ha acabat igual que ha obert, Milà ha perdut un 0,4% i Londres ha guanyat un 0,1%.

La prima de risc espanyola ha tornat a patir la pressió dels mercats i s'ha disparat fins als 559 punts bàsics. La prima de risc mesura el diferencial entre els bons espanyols i els alemanys i actualment Espanya paga uns interessos del 6,82% pel seu deute a 10 anys, mentre que Alemanya només en paga un 1,23%.

Després d'assolir un màxim històric la setmana passada, la prima de risc es va relaxar lleugerament després de les retallades aprovades pel govern espanyol.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT