Economia 05/09/2012

La prima de risc cau amb força per la imminència que el BCE compri bons

Segons Bloomberg, Mario Draghi ja té el pla dissenyat per a la compra de deute, que serà esterilitzada. Alemanya només acceptarà que la compra sigui limitada i amb condicions

Ara / Agències
1 min
PRESSIÓ ALS PAÏSOS AMB PROBLEMES
 El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, concretarà dijous el seu anunci de principis d'agost en què va dir que actuaria per frenar l'escalada dels costos del deute dels estats perifèrics si ho demanaven. El missatge va calmar  els mercats, però va traslladar la pressió als dirigents d'aquests països, especialment Rajoy i Monti.

La prima de risc espanyola ha baixat aquest dimecres per primera vegada des del 23 d'agost dels 500 punts bàsics, davant la imminència que el BCE engegui la compra de bons sobirans, com ja va insinuar el president del regulador bancari europeu, Mario Draghi, aquest dilluns, i ho podria anunciar oficialment dijous, després de la reunió del consell de govern de la institució.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència de notícies econòmiques Bloomberg publica aquest dimecres que l'equip de Draghi ja té preparat el pla d'acció per a aquesta compra, que seria il·limitada, per a deute a curt termini i esterilitzada. Això vol dir que no obligaria el banc central a emetre quantitats ingents de moneda, perquè les compres estarien avalades amb altres actius, i així es minimitzaria el possible impacte en la inflació de la mesura.

Alemanya s'oposa al fet que aquesta compra sigui il·limitada, i remarca que les intervencions haurien de ser en un temps determinat i amb condicions estrictes, segons han assegurat a la premsa internacional dos aliats del partit de la cancellera alemanya, Angela Merkel, Norbert Barthle i Machael Fuchs.

Segons Blooomberg, el pla se centrarà exclusivament en bons sobirans, i no hi haurà compres d'altres actius.

Els mercats han reaccionat en positiu a la informació i han generat una caiguda dràstica de la prima de risc espanyola. L'euro també s'ha enfortit davant del dòlar.

stats