DEUTE
Economia 30/05/2012

La prima de risc espanyola es dispara a màxims històrics després dels missatges de Brussel·les

Els missatges de Brussel·les no calmen els mercats, que castiguen el deute espanyol amb una prima de risc als 540 punts. L'Íbex-35 s'estavella amb Bankia, de nou, liderant les pèrdues

Ara
2 min
Luis de Guindos aquest matí al Congrés

BarcelonaLa prima de risc d'Espanya, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany al mateix termini, s'enfila fins als 539 punts bàsics al tancament dels mercats, el màxim històric (ahir va registrar 515,7 punts durant la sessió i va tancar en 509 punts) malgrat els missatges de Brussel·les que ha donat aire al compliment del dèficit espanyol si l'Estat es compromet amb un paquet de mesures. El preu que Espanya ha de pagar per obtenir finançament és del 6,66%. L'Íbex-35 es deixa un 2,78%, amb tots els valors excepte tres en vermell. Bankia lidera les pèrdues amb un descens del 10,18%, en una jornada marcada per les incerteses sobre el pagament del rescat de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Financial Times'el Banc Central Europeu (BCE) ha prohibit a Espanya pagar amb deute públic

a comparèixer més tard davant la premsa Fonts del govern espanyol han explicat a Efe que l'Estat pagarà el rescat de Bankia en efectiu, amb emissions del Tresor.

no ha estat consultat sobre els plans de l'executiu espanyol sobre Bankia. L'organisme ha informat en un comunicat que "contràriament a informacions de premsa publicades avui, el BCE no ha estat consultat encara i no ha expressat una posició sobre els plans de les autoritats espanyoles per recapitalitzar un banc espanyol important". "El BCE està preparat per assessorar sobre l'evolució d'aquests plans", afegeix el comunicat. L'organisme ha enviat dos comunicats. El primer ha provocat encara més enrenou perquè en un paràgraf s'oposava explícitament a l'ús de fons europeus, cosa que, en certa manera, avalava la versió del 'Financial Times' que l'organisme havia rebutjat el pla. A la frase hi deia: "S'ha de tenir en compte que els fons que necessiten els bancs per complir amb els requeriments de capital no poden sortir del sistema de l'euro". Després, el BCE ha enviat un segon comunicat al·legant un "error tècnic".

stats